Praxisbulletin — Jrg. 35 (april 2018) nr. 8

Naar buiten 

17 Allemaal naar buiten!
groep 4-8
Buitenlessen zijn niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Lees deze praktische lesideeën voor de midden- en bovenbouw.

26 Buitenkunst
groep 1-8
Kunst maken is altijd een goed idee. Buiten kunst maken is nog beter. De tips en ideeën in dit artikel bieden volop inspiratie.

31 Ontdek het weer
groep 6-8
Aan de slag met het weer! Welke soorten wolken zijn er? Hoe werkt een thermometer? Zelf een windwijzer en een regenmeter maken en spelen met schaduw.

Koningsspelen

11 Een koninklijke dag
groep 1-8
Duizenden leerlingen doen mee aan de Koningsspelen op 20 april. Wie het eens anders wil doen, vindt in dit artikel alternatieve tips en ideeën om Koningsdag te vieren.

Verder in dit nummer

5 De wereld ontdekken met kinderboeken
groep 5-8
Kinderboeken zijn prima te gebruiken tijdens wereldoriëntatie en het aanbod van geschikte kinderboeken om de lessen te verrijken is groot. Bekijk deze boekentips en lees de bijbehorende lesideeën.

13 Zelf een schuifpuzzel maken
groep 6-8
Laat de kinderen zelf een schuifpuzzel maken met deze stap-voor-stapbeschrijving. Meten, tekenen, knippen, plakken en schuiven maar.

20 Kinderen, laat je horen!
team
Het is belangrijk dat kinderen zicht hebben op hun eigen leerproces. Maar hoe pak je dat aan? Door er samen over te praten! Lees hoe de leerkrachten op Kindcentrum Westerbreedte in ’s-Hertogenbosch met de kinderen in gesprek gingen.

34 Pas op voor teken
team
Hoeveel soorten teken zijn er eigenlijk? Hoe leven ze, en waar? Hoe groot is het risico dat je gebeten wordt? En wat moet je doen na een tekenbeet? Lees het in dit artikel.

Rubrieken

24 Potten en pannen
team
Met potten en pannen maak je iets nieuws. Je stopt ingrediënten bij elkaar en roert en husselt net zo lang tot er iets nieuws ontstaat. Gespreksstof bijvoorbeeld, maar ook kunst zoals gedichten en muziek.

39 Schrijvers over schrijven

40 Cadeau voor de koning
groep 4-6
Lied van de maand