Praxisbulletin — Jrg. 34 (mei 2017) nr. 9

05 Werken met landschapskunst
(groep 1-8)
Verleid de kinderen met uitdagende opdrachten om hun eigen wereld vorm te geven, geïnspireerd door landschapskunstenaar Andy Goldsworthy.

08 Samen Suikerfeest vieren
(groep 4-6)
Ontdek met de kinderen wat het Suikerfeest inhoudt en bereid ze met een lied, een voorleesverhaal en beeldende opdrachten voor op een mooie viering.

12 Dadadenken (8): Onzinnige zinnigheid
(groep 1-8)
Door willekeurig allerlei woorden te combineren kunt u op heel veel manieren de creativiteit van kinderen stimuleren. 

14 Probleemgedrag in kaart met gedragsfunctieanalyse
(team)
Leerlingen met emotionele problemen, ernstige ontwikkelingsstoornissen en diverse typen gedragsstoornissen hebben baat bij het hanteren van gedragsfunctieanalyse.

18 Natuurkalender (9): Buiten in mei
(groep 1-8)
In elke editie vindt u een natuurkalender. Met de gegeven informatie en bijbehorende activiteit kunt u met de groep naar buiten om op ontdekkingstocht te gaan.

20 Blokplanning voor kind en leerkracht: Je eigen leerproces sturen
(team)
Op basisschool De Springplank brachten ze in beeld wat kinderen al weten van de aangeboden lesstof en werd onderzocht hoe je leerstof effectiever kunt aanbieden.

24 De dag van… (8): De Efteling
(groep 4-8)
Attractiepark De Efteling bestaat 65 jaar. Welke ervaringen hebben de kinderen met dit beroemde park? Wat weten ze over de bouw van attracties? En hoe is het om zelf een attractie te bedenken en ontwerpen

26 Meters maken
(groep 6-8)
Hoe schoon is de lucht die je inademt? Waarom is zwemwater geen drinkwater? Zitten er veel of weinig microben in de grond? En wat betekent dat? Je komt erachter door alles te meten!

30 Schrijven met schelpen
(groep 1-8)
Ga aan de slag met deze praktische schrijfideeën met schelpen.

32 Hardop kijken (2): Kunstbeschouwing met Chagall en Matisse
(groep 1-8)
Kunstbeschouwing is een taai woord voor iets wat leuk en zinvol is: hardop kijken. Kijk in deze les hardop mee naar Paris par la fenêtre van Marc Chagall en L’interieur aux aubergines van Henri Matisse.

39 Lezer van de maand

40 Lied van de maand: Verliefde nummers
(groep 3-5)