Praxisbulletin — Jrg. 34 (juni 2017) nr. 10

05 Terugblikken
(groep 1-3)
Het eind van het schooljaar komt in zicht. Tijd om terug te blikken. Met de activiteiten in dit artikel kunt u de kinderen de gezelligste, mooiste en leerzaamste momenten nog eens laten beleven.

10 Dadadenken (9): Ik mag ook niks!
(groep 1-8)
De wereld zit vol regels, van tafelmanieren tot verkeersregels. Dat is niet altijd leuk. Soms voelen de regels zelfs als pesten. Zijn al die regels wel echt nodig?

12 Hardop kijken (3): Visible Thinking
(groep 1-8)
Visible Thinking gaat om verder kijken dan je neus lang is. Maak kennis met deze veelomvattende manier van kijken naar kunst.

16 Tien tips voor een geslaagd schoolkamp
(groep 8)
Met deze tips organiseert u het spannendste, origineelste of gekste schoolkamp ooit!

18 De dag van… (9): Werelddag van de Oceanen
(groep 5-8)
Op 8 juni 2017 is het Werelddag van de Oceanen. Naast de bekende flora en fauna in oceanen, is er nog minstens zoveel in de onderwaterwereld te ontdekken.

20 Waanzinnnige boomhutten
(groep 3-8)
Boomhutten bedenken, dat vinden alle kinderen spannend. Je kunt daar één tekenles aan besteden, maar ook een hele serie. Want om een boomhut te kunnen ontwerpen, moet je ook weten hoe een boom eruitziet.

25 Mindfulness in de klas
(groep 1-8)
Mindfulnessoefeningen helpen de aandacht te richten, waardoor concentratie en welbevinden verbeteren. Organiseer op school eens een kennismakingsdag en ontdek het belang en effect van mindfulness.

30 Alle kleuters in één groepsplan
(team)
Kleuters ontwikkelen zich met sprongen en hebben geen boodschap aan vakgebieden, doelen en verwachte resultaten. Maar hoe kunt u dan het best groepsplannen voor kleuters maken?

32 Natuurkalender (10): Buiten in juni
(groep 1-8)
In elke editie vindt u een natuurkalender. Met de gegeven informatie en bijbehorende activiteit kunt u met de groep naar buiten om op ontdekkingsreis te gaan.

34 Creativiteit kun je leren
(team)
We kunnen creativiteit, die langzaam op een natuurlijke manier verdwijnt, behouden. Maar daarvoor moeten we het denken in kronkels wel blijven oefenen.

39 Lezer van de maand

40 Lied van de maand: Bijna vakantie
(groep 6-8)