Praxisbulletin — Jrg 32 (mei 2015) nr. 9

05 Op de fiets
VERKEER, LIED (groep 3-4)
Fietsen is onlosmakelijk verbonden met Nederland. Binnen het muzikale thema ‘Op de fiets’ leren kinderen hun vertrouwde tweewielers en het verkeer een stuk beter kennen.
WEBSITE
-Lied
-Werkbladen
-Uitlegkaarten
-Themaplanning
-Boekentips en links

10 Aardbeienmilkshake
KOKEN, RECEPTEN (groep 1-4)
In deze 32e jaargang van Praxisbulletin gaan we aan de kook. Elke maand vindt u in deze rubriek eenvoudige, gezonde recepten en praktische tips bij de uitvoering.
WEBSITE
-Opdrachtkaart
-Extra lessuggestie

12 Wegwijs in nieuwe media
MEDIAWIJSHEID (team)
Van leerkrachten wordt verwacht dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, zo ook op digitaal gebied. Maar wat als die ontwikkelingen bijna niet bij te houden zijn? Gelukkig zijn er diverse kanalen die u op weg kunnen helpen.
WEBSITE
-Handleiding Soundcloud

16 Rekenen met Rothko
KUNST, BEELDENDE VORMING (groep 1-8)
Pabo-studenten stelden hun docent Beeldende Vorming de vraag ‘Hoe koppelen we een vak als rekenen/wiskunde aan beeldende vakken?’ Lees mee hoe deze studenten vervolgens aan de slag gaan met werk van Mark Rothko en andere kunstenaars.
WEBSITE
-Extra informatie en lesideeën
-Krantenartikel

22 Apps voor de leerkracht
MEDIAWIJSHEID (team)
Veel leerkrachten zijn zoekende hoe ze tablets een plaats kunnen geven binnen het onderwijs. In deze negendelige serie willen we u rondom verschillende onderwerpen inspireren om tablets in te zetten in uw lessen.

24 Extra’s voor aardbewoners
AARDRIJKSKUNDE (groep 6-8)
Interessante proefjes die blijven hangen bij kinderen hoeven niet altijd veel tijd en voorbereiding te kosten. In dit artikel leest u praktische ideeën die aansluiten bij kerndoelen, tussendoelen en leerlijnen wereldoriëntatie.

28 Slimme oplossingen voor slimme kinderen
HOOGBEGAAFD (team)
Vaak worden slimme kinderen buiten de eigen groep in een plusklas begeleid. Met Bijdehand werken deze kinderen niet alleen buiten, maar ook binnen hun groep aan extra stof over centrale onderwerpen. 

33 Orthodidactiek
DIDACTIEK, SOCIAAL-EMOTIONELE ONTWIKKELING (team)
In dit eerste artikel uit een serie van twee over onderwijstechnieken in passend onderwijs, gaat het over de orthodidactiek. Welke (basis) technieken zijn er en wanneer pas je wat toe?

39 Prikbord
(team)
Nieuwtjes en weetjes

40 Op de foto
LIED, FOTOGRAFIE (groep 6-8)
WEBSITE
-Melodie
-Meezingversie
-Lessuggesties