Management Kinderopvang — Jrg. 26 (maart 2020) nr. 2

04 In het kort
Nieuws

10 Kwaliteit
Uit de meest recente kwaliteitsmonitor (LKK) blijkt dat het goed gaat met de kwaliteit van de opvang. En dat Nederland internationaal aan de top zit.

13 Uit de media

16 Serie duurzaam
In de serie over duurzame kinderopvang nu aandacht voor het binnenklimaat.

19 Gesignaleerd

20 Babyopvang
Tinteltuin experimenteert met excellente babyopvang. De pilot beviel zo goed dat de werkwijze over de hele organisatie wordt uitgerold.

23 Column Peter van Zijl

24 VVE
De verplichte 960 uur VVE voor doelgroeppeuters komt er aan. In kleine kernen zorgt dat voor uitdagingen en bijzondere oplossingen.

26 Katern Jaarcongres
Met een interview met Maryse Nijhof, voormalig GGD-inspecteur, over uitdagingen in de groene buitenruimte. En een gesprek met Annemieke Figee over het verbeteren van de samenwerking binnen teams.

27 Goede oude tijd
Een nieuwe rubriek met prenten of foto’s uit de geschiedenis van de kinderopvang.

28 Profit of non-profit
Een brief van Elly Singer deed een oude discussie oplaaien: is commerciƫle opvang slechter dan private? Het antwoord is vrij duidelijk.

31 Covermodel

32 Winstmaximalisatie
Alle winsten onttrekken aan de kinderopvang moet niet meer kunnen. Dat vinden Groen Links-kamerlid Lisa Westerveld en BMK-bestuurslid Geert de Wit.

35 Berichten van BOinK

36 Toeslagenaffaire
De toeslagenaffaire kostte een staatssecretaris de kop en bezorgde vele ouders een hoop ellende. Patricia Huisman legt uit hoe het zover heeft kunnen komen.

38 Hbo’ers in VVE
Vanaf 2022 moeten kindcentra met VVE verplicht een hbo’er inzetten als beleidsmedewerker/coach. Het hoe en waarom achter deze verplichting.

41 Ivoren Toren

42 Planning 4 kinderopvang

44 Serie Boven het maaiveld
Dit nummer: het Fantaziehuis in Utrecht

49 Column Ilse Raasing

51 Omdenken