Kiddo — Jrg. 18 (maart 2017) nr. 2

06 Uit het werkveld

09 NIEUW: Op de koffie bij… Kinesiste Katrien Schoonjans

10 Op weg naar doordachte kwaliteitopvang voor baby’s
Baby’s verdienen de beste zorg en aandacht die er mogelijk is. Ook in de kinderopvang. Daarom ging het Expertisepunt Versterk het Jonge Kind van onderzoeker- en adviesbureau Sardis het land in om zich te laten inspireren door kinderopvangorganisaties die uitblinken in de zorg voor baby’s. Om je te helpen bij het aanscherpen en uitdragen van je eigen visie op babyopvang, schreef Sardes een rapport over alle bevindingen.

14 Okiddo voor 0 t/m 4 jaar: Babyspel is geen kinderspel

17 NIEUW: MINIMUZE: Modeshow

18 Opvoeding is samen lachen, huilen, praten, eten, spelen

20 Gezonde kinderopvang (NL)

20 All Inclusive, een gezelschapsspel over inclusie, deel 2 (BE)

23 Hoe ga je respectvol om met kansarme gezinnen?
In Vlaanderen leeft één op de zeven kinderen in armoede. In Nederland één op de negen. Dat zijn ontzettend hoge cijfers. Wat doet armoede met een gezien? En hoe kun je een verschil maken? Nele Spiesschaert van inloopteam De Sloep pleit voor begrip en geeft ook enkele tips mee.

26 Kinderboeken én KIDDO-Leespluimwinnaars

28 Eén kind, twee gezinnen
Ruim één op de vier Vlaamse gezinnen is vandaag een éénoudergezin. De scheiding gebeurt vaak wanneer de kinderen jonger dan drie jaar zijn. In Nederland maken jaarlijks circa 70.000 kinderen de scheiding van hun ouders mee. Wat betekent dat voor de opvang? KIDDO wint advies in bij familiebemiddelaar Franky De Meyer.

30 Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Voorjaarsschilderij

32 Jongensbrein/Meisjesbrein

35 Fitte kinderen bij de gastouder
Een gezonde leefstijl is steeds minder vanzelfsprekend. Jeugd groeit op in een omgeving waarin doorgaans weinig wordt bewogen en veel en ongezond wordt gegeten. En dat heeft gevolgen. Wist je dat maar liefst 14% van de kinderen in Nederland en een vergelijkbaar percentage kinderen in België overgewicht heeft? Als gastouder kun jij ook een steentje bijdragen aan de gezondheid van de kinderen die jij opvangt!

38 Op de plank: Framily