Vives — (mei/juni 2016) nr. 150

04 Vives actueel

08 Column

09 Clubnieuws

10 Het hoogste woord

11 Onderwijsondernemer

12 Start-up

13 Betekening

14 Klant is koning

16 Vives is jarig!
Met maar liefst 150 nummers Vives Magazine mogen wij onze verjaardag vieren. Gedurende de afgelopen 17 jaar heeft Vives de digitalisering van het onderwijs in kaart gebracht en er een groot aandeel in gehad. Verjaardagen moet je vieren en daarbij hoort een traktatie. Hoe kan dat anders dan met een heus prijzenfestival? Vele prijzen hebben wij te vergeven. Maar om kans te maken op die prijzen moet je nog wel wat doen! Lees op pagina 16 en 17 welke prijzen er zijn en hoe je hier kans op maakt. Veel plezier en succes!

18 The Big Five
Grote steden, grote uitdagingen. In de vijf grootste steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) zijn ook de onderwijsinnovaties groots. In dit artikel zijn de highlights en onderwijsagenda’s van de steden weergegeven.

20 Schooltools

21 Media in de klas

22 Onderwijslinks

26 Recensies

28 Onderwijsapps

30 Workshop

31 Mediawijzer.net stimuleringsregeling

32 Innovatie in Rotterdam
Hoewel Han de Jonge geen adviseur is, noch het vak van innovatieve veranderkunde in het onderwijs heeft gestudeerd. Laat hij het niet na te bestuderen wat bekwame schrijvers hebben gepubliceerd. In dit artikel deelt hij zijn zienswijze op de innovaties in het onderwijs.

34 Eduware

36 Blogpodium

37 Blogestafette

38 Gluren bij de buren

40 Simone Kukenheim
De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim beheert sinds twee jaar de portefeuilles Onderwijs, Jeugd, Diversiteit en Stadsdeel Oost. Vives sprak met haar over de ontwikkelingen, kansen en pijnpunten in het Amsterdamse onderwijs.

44 Column

46 Colofon | vooruitblik | agenda