Vives — (maart 2016) nr. 149

04 Vives actueel

08 Clubnieuws

10 Het hoogste woord

11 Hulpvraag

12 Start-up

13 Betekening

14 Klant is Koning

In oktober 2015 lieten jeugdpsychologen en –psychiaters zich bijpraten over de mogelijkheid van apps, games, chats en andere digitale middelen bij het ondersteunen van hun jonge cliënten. Een deel van de conferentie werd verzorgd door derdejaars vmbo-leerlingen van de stroming Were Di Drie. Jay van den Heuvel (15 jaar) vertelt erover.

16 Interview Marco Snoek

18 BETT
Sinds 1985 wordt in januari de BETT SHOW gehouden. BETT [afkorting van British Educational Training and Technology Show] is het beste als een conferentiebeurs te omschrijven. Tijdens deze 32e editie lieten 870 exposanten uit het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld hun laatste snufjes op educatie-technologiegebied zien.

20 Schooltools

21 Media in de klas

22 Onderwijslinks

26 Recensies

28 edu-app

29 Prowise apps

30 Pinterest
Met Pinterest kun je visuele bladwijzers maken met zogenaamde ‘pins’. Dit zijn afbeeldingen die doorverwijzen naar de oorspronkelijke webpagina. Overzichtelijk gerangschikt op het thema dat je er zelf aan geeft. In deze workshop wordt uitgelegd hoe je Pinterest gebruikt.

32 Hans de Zwart
“Vrijheid en privacy op internet zijn grondrechten, en die grondrechten zijn onmisbaar voor je ontwikkeling, voor technologische innovatie en voor de rechtsstaat. Maar die vrijheid is niet vanzelfsprekend.” Hans de Zwart, directeur van Bits of freedom, vertelt erover.

34 Eduware

36 IPON Awards
Op de IPON, vonden dit jaar wederom de IPON awards plaats. Dé onderscheiding voor innovatie dóór het bedrijfsleven vóór het onderwijs. Dit is een overzicht van alle winnaars van de IPON awards.

40 Gluren bij de buren
In Zuidoost-Brabant is de afgelopen jaren een bijzonder intensieve samenwerking opgebouwd tussen basisscholenstichting PRODAS en pabo Hogeschool de Kempel. Uitgangspunt van deze samenwerking is een gedeelde visie op goed eigentijds onderwijs en de rol die ICT daarin kan spelen.

42 Portret Vincent Evers

44 Column

46 Colofon | vooruitblik | agenda