Vives — (maart 2014) nr. 139

05 Ipon actueel

09 Schooltools

10 Brutale vragen

11 Schoolleider/startup

12 Veni vidi vives

14 Hoe haal je het beste uit IPON2014?
Het bezoeken van een beurs is natuurlijk heel interessant om je kennis bij te spijkeren en nieuwe dingen te leren, maar hoe kan je het maximale eruit halen? Lees de adviezen van de ervaren beursbezoekers Joop van Schie en Henk van de Hoef om je goed voor te bereiden op IPON2014.

17 Ipon awards

20 Chat

22 Vroeger en nu
Michel van Ast adviseert en begeleidt scholen en traint docenten die technologie willen inzetten in hun klas. In de rubriek vroeger en nu gaat Michel in gesprek met Henk Weijers, zijn oude wiskundeleraar.

24 Stats

26 Keynotes Ipon

28 Interview Jelmer Evers
Vives ging langs bij Jelmer Evers (keynote spreker op IPON2014) om het te vragen naar zijn visie op het hedendaagse onderwijs. Volgens hem moet het roer echt helemaal om. “Het onderwijs zit verstrikt in het einddoel: het examen. Terwijl het ook zou moeten gaan om de ontwikkeling van de leerling. Het individu.”

30 Plattegrond Ipon

32 Overzicht programma Ipon

34 Workshops Ipon woensdag

39 Workshops Ipon donderdag

44 De handreiking van Basispoort
De lancering van Basispoort verliep allesbehalve vlekkeloos. Excuses zijn aangeboden en veel problemen zijn inmiddels opgelost. We blikken terug én kijken vooruit met Jan Willem Besteman en Paul Gillijns van Basispoort.

46 Workshop – Google Forms
Google biedt naast de mogelijkheid om te zoeken op internet, ook een aantal handige toepassingen. Eén van die toepassingen is het maken van een digitale vragenlijst via ‘Google-formulieren’. Wij leggen stap voor stap uit hoe je dat precies moet doen.

48 Overzicht exposanten Ipon

58 Vives Kijktips
Vives heeft weer de meest interessante ilmpjes en video’s van tv en internet voor je op een rijtje gezet, die je kan gebruiken voor de les. Met dit keer onder andere de documentaire Superschool en de bioscoopilm HER over de relatie tussen mens en computer.

60 Column Frank Jongbloed

62 Colofon/vooruitblik/agenda