Vives — 133-2013

5 redactioneel/inbox
7 vives actueel
9 vives actueel en column
11 quotes/agenda
19 schooltools
22 digitools
25 eduapp
26 vakweblinks
28 ipon
32 recensies en signalementen
34 eduware recensies
38 vives gaat naar school
40 portret
42 workshop
53 puzzel/column
54 colofon/vooruitblik/bon

12 IPON2013 Onderwijs Leert! Onderwijs innoveert!
Op woensdag 10 en donderdag 11 april 2013 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de zesde editie van IPON plaats, met naast de beurs een zeer gevarieerd congres- en seminarprogramma. IPON is de onmisbare informatie- en inspiratiebron voor iedereen die bij het onderwijs betrokken is en bij de les wil blijven op gebied van ict-toepassingen en -diensten.

16 Klas van de toekomst
Johan Hof heeft een missie: onderwijs-Nederland op de wereldkaart zetten. “Ons onderwijs is niet slecht, maar het kan en m—Žt veel beter. Nederland moet een kennis- en innovatieland worden.” Hoe we dat kunnen bereiken? Johan demonstreert het met zijn ‘klas van de toekomst’. 20 Succesvolle pilot tabletgebruik in vo Tineke Bršcheler, geschiedenisdocente op het Sint-Janscollege in Hoensbroek, heeft niet alleen een vernieuwende kijk op onderwijs. Ze brengt haar frisse idee‘n ook in praktijk en kan daar met aanstekelijk enthousiasme over vertellen.

44 Drie experts over hun favoriete onderwijs-app
Tablets worden steeds vaker ingezet binnen het onderwijs. Een tablet is niet zomaar een stuk technologie, maar een manier om leerlingen actiever te betrekken bij de lesstof. Drie onderwijsexperts vertellen over hoe hun favoriete onderwijs-app inzetbaar is in de les.

46 YouDipity Author
In de herfst van 2012 lanceerde Three Ships het educatieve kennisplatform YouDipity Author. De site biedt een auteurstool voor het maken van content, zoals e-learning materiaal, digitale werkboeken en diagnostische toetsen.