Talent — Jrg. 17 (maart 2015) nr. 2

04 Hoge verwachting niet altijd waargemaakt
Obs Het Pluspunt in Oud-Beijerland heeft hoge verwachtingen van getalenteerde kinderen. Voor veel mensen lijkt dat misschien vanzelfsprekend, maar voor de deze hoogbegaafde leerlingen geldt dat niet zonder meer.

08 Nu staat ze zelf voor de klas
Al op de basisschool ontdekte Nicky Priester haar hoogbegaafdheid. Toch namen de leerkrachten haar niet serieus. Nu zij zelf voor de klas staat, denkt ze veel na over de ervaringen uit haar schooltijd.

11 Column Maddy

12 Waarom hebben Finnen zo’n hoog IQ maar zo weinig genieën?
Hoe komt het dat Finland het zo goed doet bij internationale beoordelingen van studenten? Is het simpelweg omdat ze gewoon heel erg slim zijn? Maar waar zijn de Finse genieën?

15 Kort nieuws

16 Carla’s Corner

17 Bij de filosofieles laat je je hersenen kraken
Hoe knap is fantaseren? Kan fantasie ook echt zijn? Mag kinderkunst in het museum? Het zijn zomaar een paar vragen die opkomen tijdens een les van filosofiejuf Fabien van der Ham. Ze leert de plusklas op zoek te gaan naar vragen in plaats van antwoorden. ‘Lekker hersens laten kraken is mijn doel.’

20 Ervaar dat slim zijn ook leuk is
Eind vorig jaar vond in Amsterdam voor de tweede maal de door Mensa georganiseerde SlimmerIQuiz plaats. Een wedstrijd voor alle leerlingen uit groep 8 van de basisschool, waarin kinderen kunnen ervaren dat het leuk is om slim te zijn.

23 Challenge

26 Uitgelicht

27 Vooruit

28 Column Lidy

29 Leermiddelen

30 Column Annemieke

31 De Boekenplank