Praxisbulletin — Jrg. 35 (november 2017) nr. 3

Kerstmis

05 Schrijven met kerst
groep 1-8
In de gezellige periode tussen Sinterklaas en Kerstmis moet ook het gewone schoolwerk doorgaan. U kunt het nuttige met het aangename verenigen door de reguliere schrijflessen aan te passen aan de feestsfeer.

09 Techniek in de kerstfabriek
groep 1-8
Met de werkvormen in dit artikel ontdekken de kinderen wat een productieproces is, hoe een fabriek er vanbinnen uit kan zien en welke stappen er nodig zijn om tot een eindproduct te komen – in dit geval een mooi kerstartikel.

100 jaar De Stijl

15 Rood, geel, blauw!
groep 5-8
In 2017 viert Nederland het honderdjarig bestaan van kunstbeweging De Stijl. Er zijn tal van tentoonstellingen en festiviteiten rondom dit feit. Toch hoeft u met uw groep de deur niet uit om geïnspireerd te raken door de vormgeving en beeldtaal van De Stijl.

Verder in dit nummer

Gouden Rekenles
19 Breukenonderwijs met een minisom
team
Veel knelpunten die kinderen ervaren bij leren van breuken, doen zich jaarlijks opnieuw voor. Met een goede voorbereiding en een minisom kunnen problemen voorkomen worden.

23 De natuur is één grote speelgoedwinkel
groep 1-8
Als je goed om je heen kijkt, zie je in de natuur allemaal speelgoed. Met een beetje creativiteit maken de kinderen heel makkelijk hun eigen spelletjes.

29 Theaterlezen
team
Theaterlezen is een samenleesvorm, waarbij twee of meer verschillende personages hardop  een tekst voorlezen. Na een aantal keren oefenen volgt een leesvoorstelling.

33 Tablets in de muziekles
groep 1-8
Welke mogelijkheden bieden tablets om de muziekles te verrijken?

Rubrieken

12 Kijken door kaders
groep 1-8
Dadadenken

26 Het melkmeisje
groep 3-8
Topstukken uit het Rijksmuseum

39 Schrijvers
over schrijven

40 Lieve Sinterklaas
groep 3-5
Lied van de maand