Praxisbulletin — Jrg. 34 (september 2016) nr. 1

05 Voor altijd jong!
groep 6-8
De Kinderboekenweek is het moment om extra aandacht te besteden aan kinderboeken en lezen. Het thema van dit jaar nodigt uit om op zoek te gaan naar boeken waarin opa’s en oma’s centraal staan en om in de klas aansluitende activiteiten uit te voeren die de week nog feestelijker maken.

09 Boekenfeest met opa en oma
groep 3-4
Dit thema werkt toe naar een heus Kinderboekenbal, inclusief een officiële uitreiking en een muzikale ode aan de eregasten van het feest: de allerliefste opa’s en oma’s.

14 Jong en oud
groep 1-2
Met dit spellencircuit in het teken van de Kinderboekenweek voelen grootouders zich weer even jong en hebben zij met hun kleinkind een fantastische dag op school.

18 Natuurkalender (1): Buiten in september
groep 1-8
In elke editie vindt u een natuurkalender. Met de gegeven informatie en bijbehorende activiteit kunt u met de groep naar buiten om op ontdekkingstocht te gaan.

20 Gouden rekenlessen (1): Vierkante meter
team
Het doel van een gouden rekenles is het wegwerken van een veelvoorkomend knelpunt in het rekenonderwijs. Het inzicht in de grootte van een vierkante meter is een voorbeeld van zo’n knelpunt.

24 Dadadenken (1): De kunst van recyclen
groep 1-8
Creativiteit is op een nieuwe manier naar oude dingen kijken zodat iets nieuws kan ontstaan. Dit kun je heel letterlijk nemen door creatief te zij n met afval en andere afgedankte dingen.

26 Animeer meer
groep 1-8
Met stopmotion- filmpjes is het net of het kunstwerk dat je gemaakt hebt een beetje tot leven komt. Het is fascinerend om te zien hoe kinderen eindeloos kunnen experimenteren met de mogelijkheden.

30 De dag van… (1): Open Monumentendag
groep 4-8
Ieder jaar in het tweede weekend van september is het Open Monumentendag. Wat weten de kinderen al over monumenten, zijn er in de buurt monumenten te vinden en wat kunnen ze hier nog over te weten komen?

32 Werken aan sociale veiligheid
team
Pesten zal nooit helemaal uit te bannen zijn. Maar we weten wel steeds beter wat er nodig is om een positief sociaal klimaat te creëren waarin pesten minder voorkomt. In dit artikel vindt u zeven aanbevelingen voor het creëren van zo’n klimaat.

39 Lezer van de maand

40 Lied van de maand: Hallo vriend!
groep 2-4