Praxisbulletin — Jrg. 34 (januari 2017) nr. 5

05 Een workshop impressionistische fotografie
(groep 6-8)
Fotografie gaat verder dan het vangen van de werkelijkheid in een lens. Het legt een extra laag over de werkelijkheid. Maar hoe maak je foto’s die meer doen dan het spiegelen van de objectieve werkelijkheid? Om die vraag draait deze praktische workshop impressionistische fotografie.

10 Rijk aan woordenschat
(team)
Steeds meer scholen zijn actief bezig met het vergroten van de woordenschat van kinderen. Maar hoe geef je effectief onderwijs op dit gebied? In dit artikel staan handvatten om woordenschatonderwijs structureel te verbeteren

14 Kijken in het donker
(groep 1-8)
In deze donkere wintertijd moet je haast kunnen kijken met je ogen dicht. Daar kun je natuurlijk ook je voordeel mee doen door naar de wereld te kijken zonder je ogen te gebruiken. Misschien gaan sommige activiteiten zelfs wel beter als je niets ziet. 

16 Van aardbei tot aardbij
(team)
Lees en ontdek meer over welke spelfouten kinderen in de middenbouw maken. Welke woorden vinden kinderen in groep 3, 4 en 5 moeilijk en welke kunnen ze juist heel goed spellen?

20 Buiten in januari
(groep 1-8)
In elke editie vindt u een natuurkalender. Met de gegeven informatie en bijbehorende activiteit kunt u met de groep naar buiten om op ontdekkingstocht te gaan.

22 Wiskunst
(groep 1-8)
Vakoverstijgende lessen maken onderwijs krachtiger. Wiskunde en kunst vinden elkaar in de beschreven activiteiten.

26 Migranten en vluchtelingen
(groep 5-8)
Waarom vertrekken mensen uit hun moederland? Hoe zou het zijn om naar een ander land te verhuizen (of vluchten)? Op 14 januari is het ‘Werelddag van de migranten en vluchtelingen’, een goede dag om eens stil te staan bij deze vragen.

28 Winterslapers
(groep 5-8)
Voor dieren is de winter een moeilijke periode. Er zijn dan ook heel wat beestjes die de winterse problemen ontvluchten. Zij trekken weg, gaan in winterrust of houden een winterslaap.

32 Hocus Pocus Pitatus Pas
(groep 3-5)
De kinderen in uw groep zijn goochelaars in opleiding die magische trucs bedenken, een toverboek samenstellen, toneelspelen en muziek maken.

39 Lezer van de maand

40 Lied van de maand: Doe eens gek!
(groep 3-5)