Naar school! — (december 2020) nr. 25

Deze editie is als PDF beschikbaar.

10 Trots!
Het Edison College in Apeldoorn is trots op de Leerstraat, een zelf- ontworpen concept dat maatwerk oplevert voor vmbo-leerlingen. Die zijn er blij mee.

12 Een gezonde generatie
Vier basisscholen in Zuid-Limburg boeken spectaculaire resultaten met het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst. De kinderen leren gezond eten en bewegen meer, en dat werkt.

17 Kernwaarden
De kernwaarden zetten het openbaar onderwijs op de kaart. En mooier onderwijs bestaat niet. Twee bestuurders over de nieuwe kernwaarden van het openbaar onderwijs.

20 Gemengd pro/vmbo
Op 29 scholencombinaties loopt een pilot met een gemengde onderbouw voor praktijkonderwijs (pro) en vmbo. Op het Regius College in Schagen zijn de ervaringen positief.

22 Duurzame docenten
Twee leraren van openbare scholen in Friesland en Wageningen zijn gekozen tot Duurzaamste Docenten van 2020. Wat zijn hun ideeën?

25 Politiek en onderwijs
Wat wil de politiek met het onderwijs? VOS/ABB heeft de politieke partijen de nodige input gestuurd met het oog op de verkiezingen in maart 2021.

 26 Pas op je BRIN-nummer!
Vlak voor de kerstvakantie laat DUO weten welke BRIN-nummers met ingang van volgend school- jaar worden opgeheven. Laat je er niet door overvallen!

28 Open dag in coronatijd
Het voortgezet onderwijs haalt alles uit de kast om leerlingen toch een zo goed mogelijk beeld van de school te geven. In dit artikel alles over livestreams, online lessen en VIP-tours.

30 Voordeel en gemak
Doe de quickscan om te achterhalen hoe openbaar uw school is. En sluit aan bij onze kennisnetwerken. Allemaal voordelen voor leden.

Rubrieken

03 Wij gaan naar school
Leerlingen van het Edison College in Apeldoorn

06 School!Nieuws
In het kort

09 Column
Hans Teegelbeckers, directeur VOS/ABB

32 Hoe zit het nu precies?
Antwoorden op veelgestelde vragen en twee opvallende juridische uitspraken

34  Nieuw in de boekenkast
Relevante publicaties voor het onderwijs

35  Juridisch advies
Ouderlijk gezag