Leren in organisaties — Jrg. 7 (april 2007) Nr. 4

Thema: MANAGEMENT DEVELOPMENT
Meer dan het feestje van HR? Is al dat ontwikkelen nou echt wel nodig?

3 Nederlandse manager beperkt houdbaar
REDACTIONEEL
Leontine Bibo


6 – 10 Nieuws & netwerk
Actualiteiten en updates

13 MD: leiderschap en innovatie
THEMA
Wim Galjee

Intro over het thema van dit nummer.

14 Meer dan het feestje van HR!: de verbinding van MD met business development
THEMA / OVERZICHT
Wim Galjee
Om maar direct met de deur in huis te vallen. Management development (MD) is meer dan het feestje van de afdeling HR, of zou dat tenminste moeten zijn. Dat is op zich niets nieuws. Toch komt het nog voor dat afdelingen P&O door het management worden gezien als leveranciers van trainingsprogramma’s en dat de verbinding van het ontwikkelaanbod van P&O met de strategie en de organisatie van een bedrijf bescheiden is.

16 Emotieventiel
VARIATIES OP EEN THEMA
Margo Andriessen

18 Red light district
VARIATIES OP EEN THEMA
RenŽ ten Bos

22 Zakendoen tijdens het trainen: management en business kunnen beter samenwerken
THEMA / Opinie
Leen Zevenbergen
Het is een heel apart fenomeen dat de human resource-activiteit in veel bedrijven los wordt gezien van de commerci‘le activiteit. Hoe komt het toch dat deze twee activiteiten zo los van elkaar staan en zou het niet zo zijn dat ze elkaar kunnen versterken? Zeker in een tijd waarin talent weer schaars aan het worden is. Dit artikel beschrijft een aanpak waarbij ontwikkeling van talent gemengd wordt met de ontwikkeling van nieuwe business. Met verrassende resultaten.

24 Female factor in leadership
VARIATIES OP EEN THEMA
Eija Ailasmaa

26 MD, is dat nou echt wel nodig?: CEO’s en HR-professionals over het nut van MD
THEMA / RONDE TAFEL
Olga Koppenhagen
Twee lijnverantwoordelijken en twee HR-managers aan tafel, dat belooft en spannende discussie te worden over MD! Is het ‘slechts het feestje van HR’? Of draagt het in belangrijke mate bij aan het succes van de onderneming? Wim Galjee en Nina Lazeron (Academia Aemstel) praten met Gieta Veersma (HR Sanoma Uitgeverij), Harry van de Kraats (HR TomTom), Jos Baeten (CEO Fortis Verzekeringen Nederland) en Paul Verburgt (directeur ArboNed).

28 Levenskunst voor managers

VARIATIES OP EEN THEMA
Wim Galjee

30 Niets is wat het lijkt … / in gesprek met Jaap Boonstra
THEMA
Marianne Nannings
Het brein. We bezoeken Jaap Boonstra op zijn werkkamer bij Sioo in Utrecht. Een ruime, lichte kamer met een prachtig uitzicht over de stad. Onze aandacht wordt getrokken naar een aantal kunstwerken. Van een van de kunstwerken horen we het achterliggende verhaal. Het is een beeldje van een Afrikaanse vrouw die op haar knie‘n de vloer poetst. Een ogenschijnlijk stereotiep beeld. Een bewogen en bevlogen Jaap vertelt: ‘Het beeld is liefdevol gemaakt door een meisje dat haar moeder is verloren.’ Door het verhaal van Jaap krijgt het beeld een andere betekenis.

33 ‘Boeien = geen handboeien’: talenten moeten trots kunnen zijn op waar ze werken
THEMA / PRAKTIJK
Olga Koppenhagen en Wim Galjee
De kranten staan momenteel vol met artikelen over talentontwikkeling en het belang voor de maatschappij en organisaties. In dit interview met Cor van den Bos, lid Raad van Bestuur, en Manja Jongsma, HR-directeur, wil de redactie graag de SNS REAAL-praktijk centraal stellen en met hen verkennen hoe deze organisatie omgaat met Talent Development.

35 Bewust onbekwaam!
COLUMN
Jacqueline van Onzenoort

36 MD: het lezen van een roman
THEMA / RECENSIES
– Things fall apart
– De brief voor de koning
– Antigone-Sophocles

38 Best practice bij ING: MD; een zaak van managers zelf!
DE VRIJE RUIMTE / IN BEDRIJF
Jetske van Heusden en Martine Bron
Leidinggevenden hebben verantwoordelijke functies, moeten daarin soms lastige beslissingen nemen. Wanneer het op hun ontwikkeling aankomt, zijn we als HRD geneigd om dat te vergeten. Maar waarom zouden ze zelf niet hun eigen leertraject bepalen? Wij zijn er van overtuigd dat ze dat prima kunnen.

40 Veranderen van binnenuit door mentale analyse
DE VRIJE RUIMTE / VERANDERING
Niske Verweij
Iedere HRD’er kent het fenomeen: er is een probleem, medewerkers gaan naar een training, coaching, teamdag, noem maar op en vervolgens verandert er… niets. Als het probleem urgent genoeg is, wordt gezocht naar een betere verankering van de gewenste verandering binnen de organisatie. Er wordt opnieuw naar oplossingen gekeken en weer verandert er… niets!

43 Opleidingsfunctionarissen aan de macht! over spinnen, apen en vossen
DE VRIJE RUIMTE / GEDRAG
Merel Vollenberg
Wie als auteur een artikel indient bij Leren in Organisaties, ontvangt een auteursinstructie waarin het volgende te lezen is: ‘Leren in organisaties richt zich op interne HRD-verantwoordelijken van middelgrote organisaties. Deze focusgroep kenmerkt zich ten opzichte van andere groepen als de groep die het meest beleidsbepalend is voor het opleiden en leren in organisaties. Het zijn de interne HRD- en HRM-professionals die als een spin in het web zitten, zowel intern richting directie, lijnmanagement en personeel, als extern richting ingehuurde adviseurs en opleiders.’