Kiddo — Jrg. 3 (september 2002) Nr. 6

4 Van ‘doktertje spelen’ naar tongzoenen
Kinderen zijn nieuwsgierig. Ze zijn bezig hun omgeving te ontdekken en hun grenzen te verkennen. Ook op het gebied van seksualiteit. Hoe verloopt de seksuele ontwikkeling van kinderen? En hoe ga je binnen de kinderopvang om met hun beleving van en hun vragen over seksualiteit?

13 Inserimento, hechting op zijn Italiaans
In onze reeks over babyopvang hebben we eerder uitgelegd hoe het hechtingsproces bij baby’s in theorie verloopt. In het vorige nummer beschreven we vervolgens een praktijkvoorbeeld van hechting in het Gentse kinderdagverblijf ‘De Kleine Prins’. Deze keer nemen we de Italiaanse babyopvang onder de loep.

17 Prutske en Baby-Pruts
In het juninummer van KIDDO kon je lezen wat er komt kijken bij het starten van een eigen kinderdagverblijf in Nederland. Deze keer laten we een ondernemend Vlaams koppel aan het woord over hun ervaringen bij het opstarten van hun kinderdagverblijven ‘Prutske’ en ‘Baby-Pruts’ in Mechelen.

27 De nieuwe hoogleraar kinderopvang
Nederland heeft een nieuwe hoogleraar kinderopvang: Louis Tavecchio. Hij volgde Marianne Riksen-Walraven op aan de Universiteit van Amsterdam. Op 20 juni van dit jaar aanvaardde Tavecchio officieel zijn ambt met het uitspreken van een rede. Hoog tijd voor een gesprek.

33 Piepende ademhaling bij jonge kinderen
Veel kinderen hebben tijdens hun eerste levensjaren last van een ‘luidruchtige’ ademhaling. Meestal is er geen reden voor bezorgdheid. Want de meeste van deze kinderen zijn ‘happy wheezers’, zoals de Engelsen zeggen. ‘Gelukkige piepers’, die er helemaal geen last van ondervinden. Bij sommige kinderen kan het echter wel een voorbode van astma zijn.

& VERDER

9 Plek voor papa
20 Nieuwe rubriek: Koken met kinderen
24 Dansen met kinderen
30 Kinderboeken
37 Okid(d)o
38 Spel & Spul
41 Tieneropvang
45 Liedje: Fiel rabatie ielbhŽda
46 Ditjes & Datjes
47 Agenda