Kiddo — Jrg. 17 (januari 2016) nr. 1

06 Uit het werkveld

09 High Five!

10 Reportage Huis van het Kind Leuven
Een Huis van het Kind wordt dé lokale informatie- en ondersteuningsplaats voor alle gezinnen. Onlangs gingen de eerste Huizen in Vlaanderen en Brussel van start. KIDD snuift de sfeer op in Huis van het Kind Leuven.

14 Okiddo voor 0 t/m 4 jaar: vrije momenten vol belevenissen

16 Nieuwe rubriek! Baby’s en…
In deze rubriek lees je de komende tijd alles over de opvang van baby’s: verzorging, interactie en communicatie, basis bevestigend dragen, veilig slapen en nog veel meer. In dit nummer: Dunstan Babytaal. Leer de vijf geluiden kennen!

18 Overgangsmoment: volwaardig onderdeel van het dagritme

20 De klantgerichte rondleiding: haal meer uit de eerste kennismaking (NL)

20 Ervaringsgebieden. Wat vertelt het pedagogische raamwerk daarover?(BE)

23 Actief bewegen? Kinderspel!
Hoe zorg je dat kinderen voldoende bewegen? Wat is actief spel? Welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Een artikel met tips en tools om je eigen buitenschoolse opvang energieker te maken.

26 Kinderboeken én KIDDO-Leespluim!

28 Waarom filmen we?

32 Okiddo voor 4 t/m 12 jaar: Lego Cluedo

32 PresentChild. Het kind als spiegel.
Kinderen zijn spiegels: hun gedrag, spel en ontwikkeling zijn de reflectie van wat er in hun omgeving speelt. Dat is het uitgangspunt van de methode PresentChild. ‘Ik ben me nu veel bewuster van wat ik uitstraal en geef kinderen diepere aandacht.’

34 Pedagogische basisdoelen in de gastouderopvang

38 Column van Stef

De kleine prins als feuilleton
In de komende vijf edities vind je in het hart van de Kiddo het magische verhaal van Antoine de Saint-Exupéry, De kleine prins, in een nieuwe vertaling van Martine F. Delfos. Om te lezen en te bewaren!