De nieuwe leraar — Jrg. 4 (maart 2018) nr. 1

06 Ranglijstjes en goede cijfers, daar draait het niet om in het leven
Klaske Delhij
Ranglijstjes en goede cijfers, daar draait het niet om in het leven. Alleen focussen op spelling en rekenen, betekent een vereniging van het onderwijs. Dat zegt Gerard Smetsers, directeur van Het Palet in Hapert. Een verhaal over een veelzijdig cultuuraanbod met vakdocenten. Kunst en cultuur geven kleur aan het leven. Haal dat de basisschool binnen.

10 Passend onderwijs. Van plusklas naar thematisch onderwijs
Sophieke Thurmer
Over hoe passend onderwijs voor hoogbegaafden leidde tot thematisch onderwijs voor de hele school. Zodat kinderen leren kijken vanuit allerlei invalshoeken, breder leren denken en verbanden gaan leggen.

12 Leraar van het Jaar & radiojockey Tjeerd van den Elsen
Floortje Dekkers
Hij keerde het onderwijs de rug toe om later her in te treden met een zeer verfriste blik. Zijn advies: neem je passie mee de school in. Zoek de kansen en durf ze vervolgens ook te grijpen. De sleutel tot een gelukkige loopbaan en geïnspireerde leerlingen heb je vaak zelf al in bezit.

20 Over het Rad van Oneindigheid en of je verdriet kunt uitzetten
Floortje Dekkers
Op de Bisschop Bekkersschool in Groningen geven ze een heel eigen draai aan cultuuronderwijs. Welke mooie gevolgen dat allemaal heeft, valt te lezen op pagina 20.

26 Boeken: drie tips van de kinderboekenrecensent
Jaap Friso

28 Inspectie:
Jacques Jacobs 
het beste uit twee werelden

En verder…

03 Editorial

09 Column Daisy Mertens

17 Column Wouter Siebers

18 Taal

19 Rekenen

23 Column Joke Lorist-Klappe

25 Gepersonaliseerd leren

30 Tech & tools