COS — Jrg. 38 (november 2020) nr. 2

02 Van Gogh-lessen voor thuis en op school
Op zoek naar een online les over Vincent van Gogh voor kunstprojecten of ckv-vakken? Bekijk de interactieve lessen voor alle niveaus in basis- en voortgezet onderwijs. Alle lessen zijn ook geschikt voor leren op afstand en thuisonderwijs. Alle digibordlessen gaan over het leven en werk van Vincent van Gogh. Je kunt ze direct in de klas geven op het digibord of via de beamer. De lessen bestaan uit verschillende onderdelen zoals afbeeldingen, video’s, opdrachten en interactieve quizvragen. De duidelijke lesinstructie helpt je bij de voorbereiding van de les.

03 NTR lanceert social media-serie met Dokter Corrie
Met deze social media-serie willen de NTR en NPO Zapp meer bewustzijn creëren voor de risico’s van het medium én voorlichting geven over puberteit, relaties en seksualiteit.

04 VR-lesprogramma ‘Avondtuurlijke eiwitten’
De Smaakmissie Avontuurlijke eiwitten is gratis beschikbaar voor alle basisscholen in Nederland. Met het lesprogramma doorlopen leerlingen via een virtual reality speurtocht een fabriek waar linzenburgers worden geproduceerd en krijgen een uniek inkijkje in het productieproces van burgers op basis van plantaardige eiwitbronnen.

05 4000 leerlingen maken ruimtereismet Spacebuzz: ‘Ik voelde me echt een astronaut’

06 VO Lesidee – Misdaad loont? 

07 Hoe blijf je digitaal in balans in tijden van crisis? 

08 Evaluatie app Hopster Coding Safari
Gratis en zonder reclame leren coderen op jonge leeftijd

09 Laptopkarren en -kasten: onmisbaar voor het (digitale) klaslokaal
De laptopkar is praktisch onmisbaar in ons huidige onderwijs. Op Educatheek.nl vind je robuuste laptopkarren waarmee je tablets, chromebooks en andere laptops gemakkelijk kunt opbergen, vervoeren en opladen. Ben je op zoek naar economische en flexibele oplossingen voor het opbergen en opladen van al je devices? Dan ben je op Educatheek.nl aan het juiste adres!

10 Maatje op afstand

11 Blog: ‘Nederlandse scholen moeten uit Amerikaanse cloud vertrekken’

12 Contact & colofon