COS — Jrg. 38 (maart 2021) nr. 5

02 Speciale kieswijzers over het onderwijs
De verkiezingen staan voor de deur. Bij alle partijen staat onderwijs hoog op de agenda. En wie werkt in het onderwijs, zal de opvattingen van de partijen ongetwijfeld willen meenemen in de keuze. Verdiepen in alle partijen kost veel tijd en is soms onoverzichtelijk. Daarom zijn er enkele handige kieswijzers ontwikkeld, waardoor je snel meer inzicht krijgt hoe het politieke landschap eruit ziet als het gaat om onderwijs.

03 Binnenhof online onderwijs een tour speciaal voor scholieren
Een bezoekje aan het Binnenhof is dé manier om de politiek voor scholieren tastbaar te maken. Maar een fysiek bezoek is momenteel niet mogelijk. Daarom brengen Schooltv en ProDemos het Binnenhof nu naar de leerlingen toe met de Binnenhof online onderwijs-tour; een online rondleiding door het Binnenhof.

04 Land boven water
De waterbouw is een kleine, maar belangrijke sector in Nederland. Dynamisch, innovatief en over de hele wereld actief. Maar wat houdt waterbouw precies in? Wat komt er allemaal bij kijken? En welke beroepsperspectieven heeft deze sector? Dat leren jongeren in het vmbo, havo/vwo en studenten mbo met Land boven water.

05 Nederland tot stilstand gekomen maar wij hebben online activiteitentips
Opnieuw blijkt uit onderzoek dat Nederland tot stilstand is gekomen. Waar in andere jaren de sportdeelname in januari vanwege ieders goede voornemens gemiddeld 4% hoger was dan in december, is dat dit jaar niet het geval.

06 Beweeg door de geschiedenis
Naast interactieve schoolplaten, quizzen en scrollverhalen is er op Schooltv.nl nu ook een interactieve tijdlijn voor geschiedenis. In deze tijdlijn vind je video’s en audiofragmenten van historische gebeurtenissen op chronologische volgorde.

07 Breng oude foto’s tot leven
Het is al een bijzondere les om samen met je leerlingen een stamboom te maken via MyHeritage, maar het wordt helemaal spannend als je oude foto’s tot leven kunt brengen. Creepy of supertof? Oordeel zelf!

08 Upgrade naar wifi 6-oplossingen stelt het grootste scholen district van Kentucky in staat om veilig onderwijs op afstand te bieden.

09 How to… Flipgrid
Wat is Flipgrid van Microsoft? Is het een nieuwe loot aan de online vergadertools als Microsoft Teams, Zoom en Skype? Wat voegt het toe aan online videodiscussietools? In deze How to… bekijkt docent Henk Botter de mogelijkheden.

10 Bol.com start nieuwe community ‘bol.com bollebozen’
Om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België lanceert bol.com de ‘bol.com bollebozen’. Deze nieuwe community van bol.com-medewerkers, partners en maatschappelijke organisaties zet zich in om taalachterstand en het gebrek aan digitale vaardigheden bij kinderen tegen te gaan.

11 Contact & colofon