COS — Jrg. 38 (juni 2021) nr. 7

02 Leraar economie sleept zijn leerlingen door de pandemie met examen rap ‘Slagen!’
De examens zijn vol in gang. Om alle examenleerlingen een hart onder de riem te steken maakte economieleraar Dylan van Brummen a.k.a MeesterVlogger ook voor 2021 een examenrap. Dit keer heel gelikt opgenomen in onder meer het Rijksmuseum en op zijn school Hubertus & Berkhoff. Geen acteurs, maar zijn leerlingen spelen de hoofdrol in de clip, waar ook LAKS en Scholieren.com aan meewerkten.

03 Ruim een derde van Nederlandse kinderen leert niet hoe ze online feiten van fictie moeten onderscheiden volgens PISA-rapport van OESO

04 Kun je gamen in de ruimte?
In het boek ‘Kun je gamen in de ruimte’ hebben kinderen 101 vragen gesteld aan astronaut AndrĂ© Kuipers. Zo ontdek je alles over het leven van een astronaut!

05 Devices collectief opladen op school maar wat moet ik kiezen?

06 How to… Google Arts & Culture
Vanaf juli dit jaar zijn Google Expeditions en Tour Creator niet meer beschikbaar. Daarvoor in de plaats heeft Google de website Artsandculture.google.com gelanceerd. Met de app Arts & Culture heb je vergelijkbare mogelijkheden. In deze How to verkent docent Henk Botter de mogelijkheden.

07 Leren acteren in online Klokhuis-serie ‘Fake It Till You Make It’
In de nieuwe online serie ‘Fake It Till You Make It’ van Het Klokhuis krijgen kinderen fantasievolle tips en voorbeelden om zelf te leren acteren, voor in het theater of het echte leven.

08 Mathematical Run

09 Online dwalen in de depots van het Tropenmuseum
In de videoserie ‘Het verhaal van’ daal je af naar de depots van het Tropenmuseum. Het biedt een een unieke kans om online in de klas de omvangrijke collectie te leren kennen. De conservatoren nemen je mee en vertellen je alles over de objecten en de verhalen die er achter schuilen.

10 Contact & colofon