Bij de les — Jrg. 11 (november 2015) nr. 8

05 Colofon/Redactioneel
06 Goed voorbereid naar open dagen
Pim Wijers
Tips waarmee u uw havo-vwo leerling tot in de puntjes voorbereid op pad stuurt
08 ‘Hallo, we kunnen hier op afgerekend worden!’
Pim Wijers
Aan het woord is Michiel van den Anker, in het eerste jaarcursus, nu voor de tweede keer coache in de Online Leergang LOB. Waarom is het zo belangrijk om LOB goed te profileren?
10 Kort nieuws
12 Het belang van een goede studiekeuzecheck
Pim Wijers
Bij de les spreekt Rutger Kappe, lector Studiesucces bij Hogeschool Inholland en projectleider bij de ontwikkeling van de SKC van Inholland. Hij heeft recent een inventarisatie gepubliceerd over SKC’s in het hbo.
15 Column door Christel Isphording
16 Van 8 naar 1
Christel Isphording, Pim Wijers en Truda Zijp
Wat speelt er zoal bij de overstap naar nieuwe school? Hoe bereid je de kinderen daarop voor? Bij de Les interviewde drie leerkrachten van groep acht en drie ex-groep achters.
19 Nieuw studiefinancieringstelsel
DUO
Het zal weinigen zijn ontgaan dat met ingang van studiejaar 2015-2 1016 het studiefinancieringstelsel voor nieuwe studenten een stevige hervorming doormaakt. In dit artikel de veranderingen op rij.
23 Vooruitblik LOB Congres
Redactie
De NVS-NVL organiseert opnieuw het congres voor decanen en mentoren: Aansluiting gezocht. Op deze pagina onze vooruitblik naar het evenement dat op 4 februari gehouden wordt.
24 Stuur je vmbo’er op Bliksemstage
Laura Vulkers
Tijdens deze tweeënhalf uur durende stage helpen vmbo-leerlingen een handje mee in de praktijk en ervaren ze hoe het is om in een bedrijf te werken.
26 Cartoon door Leen Baars
29 Energizer door Ivo Mijland
32 Yoga op school
Truda Zijp
Is yoga iets voor jongeren? Is het iets voor op school? Twee yoga-docenten vertellen over hun ervaringen.
34 Zelfbeeld en kansen voor het onderwijs
Corina de Visser
Belemmerende overtuigingen zitten de ontwikkeling van een goed zelfbeeld in de weg. Hoe kun je jongeren hierin ondersteunen? Corina de Visser vertelt over haar ervaringen.
37 Tuinder, veehouder, fruitteler of akkerbouw worden
Kitty Peetoom
Warmonderhof is een biologisch-dynamische landbouwschool op drie boerderijen, midden in Flevoland. De studenten leren, werken en wonen hier.
40 Om naar uit te zien