Augeo Magazine — (oktober 2019) nr. 15

Dit nummer is als PDF beschikbaar.

Geheimen doorbreken
Kindermishandeling is omgeven door geheimen. Zowel ouders als kinderen praten er meestal niet uit zichzelf over en doen hun best om wat er thuis gebeurt voor de buitenwereld te verbergen. Dat maakt het voor professionals lastig om kindermishandeling te herkennen en bespreekbaar te maken. In dit nummer: zo herken je geheimen en maak je ze bespreekbaar.

01 Wat thuis gebeurt is geheim
Edith Geurts

02 Waarom kinderen geheimen hebben
Annette Wiesman

03 Praten over wat thuis misgaat, is voor ouders moeilijk
Annemarie van Dijk

04 Zal ik wel of niet vertellen over wat thuis gebeurt?
Ellen de Ruiter

05 ‘Informatie over een gezin delen mag vaker dan je denkt’
Annet Reusink

06 ‘Over het misbruik durfde ik u niet te vertellen’
Annemarie van Dijk

07 Als een kind om geheimhouding vraagt
Marike van Gemert

08 ‘Op mijn 50e vertelde ik voor het eerst dat ik mishandeld was’
Mariëlle van Bussel